Rekrutteringsdag på Kaupanger

Måndag 5. februar inviterte me tiandeklassingar frå heile Sogn til Kaupanger. På ViteMeir og Lerum-fabrikken fekk eleven sjå nokre av moglegheitene ved å ta ein Restaurant- og Matfag-utdanning på vidaregåande.

 Tonje Torvanger saman med elevane på ViteMeir

Elevane starta dagen på Lerum-fabrikken der dei mellom anna vart møtte av administrerande direktør Trine Lerum Hjellhaug som presenterte fabrikken og nokre av karriere-moglegheitene hos saft- og syltetøyprodusenten.

Trine Lerum Hjellhaug presenterar familiebedrifta

Etter ei spennande omvising tok elevane turen til ViteMeir der dei fekk møta Tonje Torvanger, Sogns mat og drikke-ambassadør. Med gode lokale råvarer og god hjelp frå Tonje diska elevane opp med ein herleg varmlunsj. Prikken over i-en vart heimelaga iskrem laga av syltetøy frå Lerum og kjølt ned ved hjelp av flytande nitrogen.


Vidare fekk elevane utfyllande informasjon, inspirasjon og erfaringar om restaurant- og matfagutdanninga ved Sogndal vidaregåande skule.

Steffen Furehaug Hovland, Faglærer restaurant og matfag

Gasta Design

Vi skaper lønnsame nettsider basert på Squarespace, og utviklar gjerne din visuelle identitet eller hjelper deg med digital markedsføring.

https://www.gasta.no/
Forrige
Forrige

Sparebankstiftinga støttar mat- og drikkeopplevingar i Sogn!

Neste
Neste

Prosjektstatus: 19. desember 2023